Je bekijkt nu Gratis upgrade naar Windows 10

Gratis upgrade naar Windows 10

  • Laatste wijziging in bericht:30 april 2020
  • Berichtcategorie:Windows
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Bericht auteur:

Vanaf 14 januari stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 7. Er zullen geen updates of andere ondersteuning ter bescherming van je pc worden uitgebracht voor dit besturingssysteem. Gelukkig is er sinds jaar een dag al een manier om gratis over te gaan op Windows 10.

Toen Microsoft Windows 10 op de markt bracht, bood het bedrijf gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 gratis de mogelijkheid om over te stappen.

Inmiddels is deze aanbieding niet meer geldig. Alle websites die speciaal waren gebouwd om de upgrade makkelijk te maken zijn alweer uit de lucht.

Maar met een geldige licentie voor Windows 7 (of 8.1) kun je via een kleine omweg nog steeds Windows 10 op je computer installeren. Tenminste, als je PC voldoet aan de minimale systeemeisen.

Maak eerst een backup

Wanneer je vanuit Windows 7 upgrade naar Windows 10 kunnen al je persoonlijke instellingen en apps verdwijnen. Dat komt doordat Windows 10 fundamenteel verschilt van Windows 7. Daardoor zullen niet alle apps de overgang goed doorstaan. Voor Windows 8.1 geldt dit niet.

Maak voor de zekerheid een backup van je belangrijkste bestanden en maak een lijstje van de apps die je vaak gebruikt, zodat je deze makkelijk en snel opnieuw kunt installeren.

Windows 7 upgrade naar Windows 10 in vijf stappen

Stap 1: bezoek de Windows 10 download site van Microsoft

Stap 2: Klik op “Download tool now” (onder “Create Windows 10 Installation Media”)

Upgrade Windows 10

Tool downloaden via directe link
Om de upgrade uit de voeren, moest je naar de speciale Microsoft-website en kon je de tool Windows10Upgrade24074.exe downloaden. De downloadknop is nu verwijderd, maar de executable zelf is nog wel te downloaden. Het bestand Windows10Upgrade24074.exe kun ja namelijk gewoon nog binnenhalen via deze directe link. (https://download.microsoft.com/download/0/1/6/01677C03-1D89-49FD-B49B-87B0F36B00D1/Windows10Upgrade24074.exe).

Stap 3: Open de gedownloade appAdvertentie :


Stap 4: Kies voor “Upgrade this PC now”

Bij stap 4 wordt gevraagd of je persoonlijke bestanden wilt behouden of met een schone lei wilt beginnen. Bij beide keuzes zul je apps opnieuw moeten installeren.

Stap 5: Na het installeren van de upgrade ontvang je een digitale licentie voor Windows 10. Je kunt deze vinden onder Instellingen –> Bijwerken en Beveiliging –> Activering

Na upgrade naar Windows 10 vindt je onder Instellingen je digitale licentie.

De upgrade naar Windows 10 is nu voltooid en je kunt weer met een gerust hart aan de slag, wetende dat de beveiliging van je PC weer op orde is.

Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties