Sonoff mini informatie in het Nederlands

Sonoff mini informatie in het Nederlands

Sonoff Mini is klein genoeg om achter de wandschakelaar of onder de plafondlamp te passen. Ik heb het over de verlichting van maximaal 10A huidige rating,

01 1
Sonoff Mini

Dit zal men niet snel volledig gaan gebruiken als maximale verlichting in onze huizen. Maar hiermee kan je dus wel een aantal apparaten in en uit schakelen. Als je iets meer nodig hebt, wordt Shelly 1 geleverd met een 16A-rating.
Op papier lijkt het apparaat precies goed te zijn:

Input: AC 100-240V 50 / 60Hz 10A Max;
Uitgang: AC 100-240V 50 / 60Hz 10A Max;
Wi-Fi: IEEE 802.11 b / g / n 2.4 GHz;
Materiaal: PC V0;
Dimensie: 42.6X42.6X20mm;
Alexa, Google Assistant compatibel
DIY-modus (Out of the box)

Hardware

Sonoff Mini is vanuit het gebruikersperspectief veel beter ontworpen dan Shelly 1. Het wordt geleverd met 6 terminals, wat een logische keuze is, omdat je armatuur 2 draden levert, 2 draden om de lamp aan te sluiten en 2 draden om de schakelaar aan te kunnen sluiten. Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden (naar jou kijkend Shelly!) Of de kabels te verbinden – gewoon plug and play!

Sonoff MINI Wiring Diagram
Aansluiting
advertentie :

Dit is hoe het zou moeten zijn!
Hij is geclassificeerd voor 10A, dus hij kan ook stopcontacten aan zolang je niets op het stopcontact aansluit (je stofzuiger van 2000 W is in orde). Het wordt ook geleverd met een externe antenne voor het geval de “ruis” van de draden de WiFi verstoort.

Pas wel erg goed hiermee op zorg ervoor dat de antenne nooit in aanraking komt met 230v.

Schakeldraad
Nog een bonuspunt voor Sonoff Mini – de schakelaar aansluiting werkt op 3,3V-logica. Het is veilig om laagvermogen-schakelaars toe te voegen om uw lichten aan en uit te schakelen.


Installatie :
Wees extra voorzichtig, u hebt te maken met een hoge spanning die dodelijk is. Schakel de groep uit voordat u de Sonoff Mini aansluit.

Installeren in de buurt van de schakelaar
Om Sonoff Mini te installeren, moet u controleren hoe uw lichten zijn bekabeld. Schakel de lichten uit met behulp van de groepsfase en open vervolgens de wandschakelaar. Als je de positieve draad en neutraal zowel naar binnen als naar buiten ziet gaan. Sonoff Mini moet in de muur achter de schakelaar worden gemonteerd.

Sonoff MINI Wiring Diagram
Aansluiting

Installeren in de buurt van de armatuur
Als je slechts twee draden (soms ook aardkabel) ziet, worden je lampen door het plafond geleid en moet je Sonoff Mini in het armatuur gat gaan.

1441515ea2bc82f8ce985668b88723e01afbf0c9
Sonoff Mini Flash points

Sonoff Mini wordt ook geleverd met DIY-modus. Als je de DIY-modus gebruikt, verlies je de eWeLink-connectiviteit. Geen Alexa, Google Assistent en app in DIY-modus – het is aan jou en hoe je je apparaten beheert.

Er is al alternatieve software voor beschikbaar. Zoals Easy esp en Tasmota


Reclame – conrad.nl.


Huizebruin.nl

Oprichter van huizebruin.nl
Abonneer
Abonneren op
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter

Hij is geclassificeerd voor 10A, dus hij kan ook stopcontacten aan zolang je niets op het stopcontact aansluit (je stofzuiger van 2000 W is in orde).

Wat bedoel je hier mee? Je schrijft niets aansluit maar een stofzuiger is in orde???

Werkt dit ook bij een hotelschakeling?

Richard

Heb je ook een uitleg hoe we se sonoiff mini aan de slonk app kunnen koppelen?

Richard

Heb je ook een beschrijving hoe we de sonoff mini aan de ewelink app kunnen koppelen?