Je bekijkt nu Review Sonoff Mini

Review Sonoff Mini

  • Laatste wijziging in bericht:11/09/2020
  • Berichtcategorie:Reviews
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen
  • Bericht auteur:

Sonoff Mini

€ 7.50
6.8

AANSLUITINGEN

7.0/10

Gemakkelijk FLASH BAAR

5.0/10

GOED OPGEBOUWD

7.0/10

VOELT GOED AAN

8.0/10

Zo daar zijn ze dan. Het duurde even na het lange wachten in verband met COVID-19, maar na een week of 6 zijn ze dan eindelijk binnen. De Sonoff Mini’s. Ik heb er 2 besteld om te proberen en te kijken of het echt werkt. Ik had er 2 besteld omdat ik nog maar beginnend ben met Domoticz en het slimme thuis dus wilde er nog niet te snel induiken. Gelukkig heb ik wat kennis van computers, en ben ik ook niet te bang om ergens aan te beginnen.

Specificatie
sonoff mini1

Model: De sonoff Mini
Input: AC 11-240V 50/60Hz 10A Max
Output: AC 100-240V 50/60Hz 10A Max

Wifi: Ieee 802.11 b/g/n/ 2.4 GHz
Materiaal: Kunstof / Plastic
Maat: 42.6 x 42.6 x 20mm

sonoff mini4

Na het uitpakken van de doosje’s begon het feest. Google zou uiteindelijk mijn beste vriend worden voor een paar uurtjes. (Dit was voornamelijk voor het flashen)

Wat mij opviel was inderdaad hoe klein ze eigenlijk zijn, maar ondanks door zijn kleine formaat is de behuizing zeer stevig en solide. Ik was dan ook van plan om er 1 in te bouwen in een dubbele wandschakelaar, en 1 in een lasdoos in de tuin.

In de tuin was ik zo klaar, de draadjes netjes kort gestript en aangesloten zoals beschreven staat in de beschrijving en druk op het knopje van de Mini en hopla hij werkt al. Het leek mij wel beter om eerst kabelschoentjes aan de draden te zetten ivm flexible kabel.

sonoff mini3

De Sonoff Mini in mijn dubbele wandschakelaar viel een beetje tegen, net te weinig plek om alles echt lekker dicht te bouwen, dus ik moest er voor kiezen om 1 schakelaar te laten vervallen en echt alleen maar op de Mini te kunnen schakelen.Dit is dan ook zeker gelukt.

Het flashen van de Sonoff was net wat ingewikkelder, omdat ik op nieuwere firmware zat. Maar was zeker te doen na een paar uur kijken / luisteren naar dit youtube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=RYIluZDaAFs

Oh de jumper hoeft er niet op trouwens voor het flashen.

Review gemaakt door Lars

sonoff mini2

Deel dit artikel !

Shares
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties