Share:
Notifications
Clear all

Plattegrond in domoticz  

  RSS

Huizebruin.nl
Lid Admin
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 63
25/10/2020 20:52  

in welk formaat moet of kan je een platte grond aan domoticz toevoegen.

En met welk programma moet of kan je hier voor gebruiken


Citaat
Topic Tags
Huizebruin.nl
Lid Admin
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 63
25/10/2020 20:54  

Locatie waar je plattegronden moeten komen te staan

/home/pi/domoticz/www/images/floorplans/

Voor een programma welke je gratis kan gebruiken. kan ik deze aan raden http://www.sweethome3d.com/nl/. zowel in 3d als 2d plattegronden te maken.

Volg dan deze stappen:
1. Voeg je plattegrondafbeelding (en) toe aan je Domoticz-server in (  /home/pi/domoticz/www/images/floorplans/ )
2. Navigeer naar http: // myserver: 8080 / # Floorplanedit en klik op de knop 'Plattegrond toevoegen'. Voer het relatieve pad naar uw afbeelding in, de mijne was 'images / floorplans / Ground Floor.jpg' en geef een naam op. Herhaal indien nodig. Je kunt zien of je de bestandsnaam goed hebt, want de afbeelding verschijnt onderaan als je op de tabelrij klikt. 1920x1080-afbeeldingen werken het beste.
3. De vervolgkeuzelijst boven de afbeelding heeft een lijst met niet-toegewezen kamerplannen, klik op de knop Toevoegen om toe te voegen aan de huidige verdieping, je kunt ze later 'Verwijderen'
4. Om een ​​kamer te definiëren, selecteert u een kamerindeling uit de tafel en klikt u rond de afbeelding waar u de kamer wilt hebben.
De eerste klik toont niets anders dan Don't Panic! omdat je met daaropvolgende klikken een veelhoek voor je kamer kunt tekenen, vergt oefening maar gebruik de knop 'Wissen' om het uit te wissen en probeer het opnieuw. Klik op de kamer zelf om te testen hoe deze inzoomt op het hoofdscherm.
5. Apparaten die aan de kamer zijn toegewezen, moeten de eerste keer linksboven verschijnen, sleep ze gewoon naar de plek waar je ze wilt hebben (sleep een beetje langzaam in Chrome, anders laat het ze vallen). Updates worden pas toegepast als u op de knop 'Update' klikt.

(stappen 1 t/m 5 vertaling van domoticz forum)


ReageerCitaat

Reageer

Author Name

Author Email

Titel *

 
Preview 0 Revisions Saved
Share:

Weet je nog meer of heb je ook een vraag voel je vrij om ze te posten zodat het een mooie uitgebreide lijst gaat worden.


Je moet ingelogd zijn om alle afbeeldingen te kunnen zien en files te kunnen downloaden op dit forum !Reclame :Deel dit artikel !

0Shares
0 0